פינות סמויות תל אביב יפו / סקירה: רוני (אהרון) סגל
כמעט כל חיי אני גר בעיר תל אביב. אמנם היא שינתה את פניה מאז שנולדתי בה, ועדיין משנה, מדי יום, את אופיֵֵיה ומראיה, כמו כולנו, ובכל זאת נדמה כאילו אני מכיר את העיר ואת כל פינות החמד שלה. אלא, שהספר ‘פינות סמויות’, שכתב פרופסור (אמריטוס) אלי שטרן, חשף בפני מקומות ומראות, סיפורים ואנקדוטות שעברתי לצידם אינספור פעמים ולא הכרתי.
הספר מאגד למעלה ממאה פינות בעיר תל אביב-יפו שעברנו לידן ובקרבתן ולא ידענו את הסיפור שלהן. בריכות חורף, מבנים, חצרות וצמחיה, רחובות ופסלים, ועוד פינות סמויות שלכולן היסטוריה, סיפור רקע, זיכרונות המחבר ומראה משובב נפש ועין.
הפינות מוצגות לפי רובעים והן מלוות בתצלומים יפהפיים ומעוטרות בכתיבה קולחת ומעניינת שעושה חשק להגיע אליהן ולחוות אותן. זה איננו רק ספר שהוא מדריך טיולים, זה איננו רק ספר שהוא היסטוריה וגיאוגרפיה של העיר המרתקת, זה איננו רק ספר שקוראים בשקט על המרפסת – זה כל אלה ועוד. זה ספר של שוטטות עירונית, של סקרנות, של ישן וחדש, של פעם ושל היום. הוא מיועד לאלה שמכירים הרבה ולאלה שמכירים פחות. מכלול הפינות מציג את המורשת העירונית הסמויה לרבים. הספר חושף אותה לכולם, לתל אביבים ולשאינם כאלה.
אם תרצו לראות ולהכיר את המגדל של אבולעפיה או את ארון הקודש שהובא מפאדובה לתל אביב, בתי באר ביפו או את עולם הצעצועים של ג’פרי ועוד פינות סמויות בתל אביב-יפו – זה הספר הנכון לצאת איתו למסעות של שוטטות בעיר.
הספר חובק 366 עמודים ומאות תצלומים ומפות. כולו שזור בנימה אישית והפניות לפיוט, לשירה ולפרוזה באהבה לעיר ולמכמניה. הוא מומלץ לכל מי שאוהב להסתובב, לטייל, ללכת ולחוות פינות לא מוכרות בעיר שכולם מכירים. [מאי 2022]
קישור לפרטים ולרכישה: